dd_tapijt_middelburg_azuurblauw20220609124757.webp

Decokay Design tapijt

Tapijt neemt enorm toe in populariteit. Decokay Design tapijt is een echte sfeermaker in huis en heeft een akoestische werking. Bovendien is het een perfecte oplossing als je voorkeur uitgaat naar een warme vloer.

Benieuwd naar alle kleuren tapijt in deze collectie?

Wij vinden de kleur die het beste bij jou past!

MAAK EEN AFSPRAAK

Tapijt is warm, sfeervol en heeft een geluiddempende werking. Dit is ideaal in een huis met onderburen.

Soorten tapijt
De belangrijkste verschillen in tapijt zijn of het tapijt een hoge of lage pool heeft (hoogpolig en laagpolig tapijt) en of het een frisé of een bouclé is.

Hoogpolig tapijt: ziet er warmer uit, is moeilijker schoon te maken doordat vlekken en vuil tussen de vezels kunnen komen.
Laagpolig tapijt: ziet er strakker uit, sterker en er blijven minder afdrukken in achter.
Frisé: heeft een gesneden pool, waardoor het tapijt een warmere uitstraling krijgt.
Bouclé: heeft een lusjes pool, waardoor het tapijt sterker is.

De afwerking kan op diverse manieren: gefestonneerd, gebandeerd, volumekarpet (omgeslagen met ondertapijt eronder) en blindzomen.

Tapijt leggen
Tapijt wordt kamerbreed gelegd en is verkrijgbaar in 4 of 5 meter breed. Tapijt is geschikt voor de droge ruimtes in je huis. Ook op trappen en in de slaapkamers zie je weer steeds vaker tapijt op de vloer. Niet elk tapijt is echter geschikt voor de trap; wanneer je een staaltje omvouwt en je kunt de rug tussen de lussen door zien, dan is het niet geschikt. Het vakkundige personeel van Decokay geeft hier het juist advies over.

Onze vakmensen leggen het tapijt. Zij houden rekening met de breedte en de ligging van de kamers voor een optimaal resultaat. Kijken naar de ‘vleug’ van het tapijt is hierbij een belangrijke factor.

Wil je wel de warmte en de uitstraling van een tapijt maar niet voor de gehele ruimte? Een naar wens gemaakt vloerkleed, ook wel karpet genoemd, is van elk tapijt te maken.

Onderhoud
Een tapijt onderhoud je dagelijks met een geschikte stofzuiger. In het begin is het even uitzoeken welke borstel het beste werkt voor je tapijt, daarom hebben de meeste stofzuigers ook verschillende borstels. Voor vlekken in het tapijt zijn diverse geschikte middelen te koop. Tapijt is echter niet geschikt voor ruimtes die snel vies worden, omdat je niet iedere vlek er even makkelijk uit krijgt.

Deurmatten
Decokay Design heeft ook droogloopmatten en schoonloopmatten. Droogloopmatten hebben een grote vochtopname en zijn gemaakt van zacht materiaal. Bij schoonloopmatten houdt het harde materiaal vuil vast, geen vocht (de bekende kokosmat). Schoon-droogloopmatten zijn een combinatie van beide.

Deel dit artikel

Benieuwd naar alle kleuren tapijt in deze collectie?

Wij vinden de kleur die het beste bij jou past!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
10:00
gesloten

17:00
17:00
17:00
17:00
16:00

Jouw Decokay