zonwering_tegen_de_zomerzon_a_house_off_happiness20200609172424.webp

Warmte werende raambekleding tegen uv stralen in huis

Zon, zon en nog eens zon. We kunnen er geen genoeg van krijgen normaal gesproken. Toch heeft de zon ook een keerzijde. Niet alleen het verbranden van je huid, maar zon geeft ook schade aan je interieur.

Als het schitterend zonnig weer is, ben je meestal buiten te vinden. Maar de zon brandt ondertussen onverminderd door op de ruiten van je woning, met daarachter jouw kostbare gordijnen, je mooie vloer - en je strak geverfde kozijnen…

Ook raamdecoratie voor aan de binnenzijde kan veel zon tegenhouden (zij het altijd minder dan aan de buitenzijde). Maar het kiezen van de juiste variant is belangrijk. En misschien nog wel belangrijker, is dat je ook de warmte buiten wil houden, zodat je binnen verkoeling kunt zoeken op snikhete zomerse dagen.

Welke raambekleding is geschikt voor het weren van de zon? In het kort; heel veel! Aluminium jaloezieën bijvoorbeeld, of een (duo) rolgordijn, en dan heb je nog de plissés en tot slot de shutters. Die laatste bieden het meeste bescherming tegen de schadelijke invloed van UV-stralen.

Maar welke raambekleding houdt nou ook het beste de warmte buiten? Isolerende of verduisterende dupligordijnen winnen het wat dat betreft met stip van al hun concurrenten op dat vlak. Ze zijn bovendien heel fraai en daarom ook erg in trek op het moment. (Een prettige bijkomstigheid: van warmtewerende raambekleding is dat deze automatisch in de winter ook de kou buiten houdt). Logisch, een aluminium coating én een dubbele laag zorgen voor isolatie. 

Weetje: wist je dat als je donkere lamellen kiest voor je jaloezieën of shutters, dat de warmte erdoor naar binnen ‘stroomt’? Op de zuidkant kun je dus altijd beter kiezen voor een lichte variant, om te voorkomen dat het materiaal opwarmt als gevolg van de warmte absorberende donkere kleur.  

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
10:00
gesloten

17:00
17:00
17:00
17:00
16:00

Jouw Decokay