25 augustus 2023

Slimme raambekleding maakt je leven makkelijker

Slimme raambekleding maakt je leven makkelijker

De laatste jaren neemt de opkomst van slimme technologieën een vogelvlucht. Omdat ik extra geïnteresseerd ben in woninginrichting, merkte ik dat ‘smart’ technologieën ook bij raambekleding opkomen. Inmiddels is er al een ruim aanbod van slimme raambekleding die op afstand kan worden bediend.

Slimme raambekleding heeft elektrische of gemotoriseerde rails. Het is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening óf met een app op je telefoon, als deze is verbonden met een draadloos netwerk. In dit geval kun je slimme raambekleding soms zelfs bedienen met de spraakassistent op je telefoon. Gemakkelijker kan het niet!

Slimme raambekleding is beschikbaar in verschillende varianten die voldoen aan verschillende behoeften. Zo kun je kiezen voor elektrische gordijnen die met één druk op de knop opengaan of sluiten. Of je kunt gaan voor slimme jaloezieën die zich automatisch aanpassen aan het lichtniveau in de kamer. Sommige systemen zijn zelfs geprogrammeerd om zich aan te passen aan de zonsopgang en zonsondergang, waardoor je energie kunt besparen en een comfortabele sfeer in huis kunt creëren.

Ik hoor je denken: welke raambekleding is geschikt voor elektrische bediening? Vrijwel alle soorten! Zo kunnen alle gordijnen gemakkelijk worden uitgerust met elektrische rails. Naast jaloezieën zijn ook andere ‘harde’ soorten raambekleding, zoals Duette®, shutters en lamellen, geschikt voor slimme bediening.

Slimme raambekleding heeft veel voordelen. Het eerste voordeel is ultiem gemak. De raambekleding is op afstand bedienbaar, ook als je niet thuis bent. Ik ben elke zomer een paar weken weg, dus hoe ideaal is het als ik vanuit mijn vakantieadres mijn huis er bewoond kan laten uitzien? Daarnaast kan slimme raambekleding je helpen bij het reguleren van de temperatuur in huis. In de zomer kunnen de jaloezieën bijvoorbeeld automatisch sluiten om oververhitting door zonnestralen te voorkomen, terwijl ze in de winter juist open kunnen gaan om natuurlijk licht en warmte binnen te laten.

Hoewel je slimme raambekleding online kunt bestellen, heb ik gemerkt dat het altijd beter is om naar een speciaalzaak te gaan. Hier komen trends, kennis en de nieuwste techniek samen. Ik was bijzonder geïnteresseerd in slimme technieken, maar ik had al prachtige overgordijnen hangen in mijn slaapkamer. De medewerker in de speciaalzaak vertelde mij echter dat slimme gordijnrails ook op mijn bestaande gordijnen kunnen worden toegepast. Nu hoef ik gelukkig geen nieuwe gordijnen te kopen! Daarnaast helpen de professionals mij de ‘smart’ rails te installeren, zo weet ik zeker dat ik er geen omkijken naar heb. Ik kan niet wachten om mijn slimme gordijnen uit te proberen!

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
10:00
gesloten

17:00
17:00
17:00
17:00
16:00

Jouw Decokay