19 maart 2021

De muur als centerpiece

De muur als centerpiece

De muur als centerpiece, hoe breng je één of meerdere wanden tot leven als blikvanger in je interieur? Doe je dat met dessins, met kleur, of met materialen, en op welke plek in huis pas je dit het beste toe? Het is een beetje van alles.

Recentelijk heb ik zelf aan den lijve ondervonden wat één opvallende muur voor je huis kan doen. Het is jammer dat overdaad schaadt, anders had ik meteen mijn hele huis behangen. 

In dit blog vertel ik meer over de kracht van een unieke muur als statement in het geheel van je inrichting. 

Unieke verf - unieke muren
Je hebt tegenwoordig prachtige verven met een hele chique levendigheid, of met subliem matte uitstraling. Marrakech Walls, betonlook verf, kalkverf en poederige krijtverf zijn daar treffende voorbeelden van. Met dit soort muren hou je het rustig, maar krijgt elk hoekje, van woon- tot slaapkamer, de perfect authentieke landelijke- of bohemian sfeer.

DIY - Stay home and go big!
Hou je niet in, de wand is een ideale plek om van alles uit te proberen. Je kunt bijvoorbeeld met tape of sjablonen vormen verven. Zo breng je ook lambrisering op de muur aan met verf. Maar je kunt ook met opzetstukken werken. Een nieuwe trend is het toepassen van sierlijsten op de wand. Je brengt er denkbeeldige vlakken mee aan, die erom roepen ingevuld te worden, maar die leeg ook prachtig zijn. Ook schrootjes (jawel) mogen weer, al heet het dan tegenwoordig heel chique ‘wood panelling’. Die kant-en-klare wandbekleding - vaak in de vorm van strips - is er ook met steen (stone panelling). Met een mooie sfeerhaard op de achtergrond waan je je in een houten chalet, of Frans landhuis. 

Spelen met behang
Maar met werkelijk niets anders dan behang kun je zo goed benadrukken welke stijl en sfeer je wil creëren. Je verbindt er ruimtes mee en onderstreept de keuze voor je woonstijl.

Een grote foto van de Savanne in je Afrikaanse interieur, een sprookjesbos in de kinderkamer - en ga zo maar door. 

Bij mij werd dit een levensgroot tafereel van twee iriserende pauwen, die naadloos overgaan in de kleur verf ‘rolling fog’ op de overige muren. Afgetopt met een hanglamp van hertengewei als kroonluchter op de voorgrond... Zolang je maar ‘in sync’ blijft, kun je best ver gaan blijkt.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
10:00
gesloten

17:00
17:00
17:00
17:00
16:00

Jouw Decokay