15 april 2022

Diervriendelijke horren - een breed begrip…

Diervriendelijke horren - een breed begrip…

Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…

Er zijn zo van die dingen waar je prima je ogen voor kunt sluiten… Maar die uiteindelijk toch gaan jeuken als je ze te lang negeert. In dit geval heb ik het over muggen in huis de hele zomer! 

Het schaars geklede geren om middernacht heeft zijn tax bereikt. Wankel balancerend op bed, met wat voorhanden is om zo het plafond (uiteraard) te kunnen bereiken. Jaren geleden plaatste ik boven een provisorische inzethor, en beneden hangt een kralengordijn bij de tuindeur. Maar dat vliegt letterlijk z’n doel voorbij.

Kortom, geen halve- maatregelen meer voor mij; vaste horren. Beneden en in de slaapkamer. Want in de huiskamer loop ik de hele zomer achter bromvliegen aan te jagen. En ik vind het zó zielig die tennisracket elektrocuteer dingen! Dat je ze helemaal hoort knetteren, gruwelijk… Nog los van het feit dat we die beestjes buiten hard nodig hebben. 

Maar er is nog een dingetje. Onze koningin - uh kat - is gewend (ik weet het…) dat ze aanklopt, en we haar binnenlaten door het raam. Ze gaat wel met frisse tegenzin naar buiten door het kattenluik, maar als daar een hor voor zit kan dat natuurlijk niet meer. 

Ik kreeg bij de vakhandel het advies om alle horren op maat te laten installeren, tot op de millimeter passend. Alleen dan ben je verzekerd van een mug loos huis. Dat kan tegenwoordig trouwens ook met pollengaas! Dat is zo geavanceerd dat het hooikoorts symptomen binnen bestrijdt. Dat gaas is zo geladen, dat het zowel pluizen als pollen afweert. Oké, ze had me volledig overtuigd… 

Voor een deur is een plissé hordeur vaak de beste oplossing. Maar het kattenluik gooit bij mij roet in het eten. Daarom adviseerden ze mij een vaste hordeur met kattenluik. Ze hadden ook extra sterk (huisdier proof) gaas, dat zou voor honden dan weer een prima oplossing zijn…

En nu hebben we dus super chique horren op maat! Waar poes ‘gewoon’ doorheen kan lopen. Oftewel, zij klopt aan, wij laten haar binnen via de draai hordeur voor het raam, die automatisch zachtjes achter haar sluit... Zij wil naar buiten, wij rammelen met snoepjes, en kirren als kersverse ouders als ze het kattenluik gebruikt! 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Zoek je echt goede, maar zeker ook mooie horren?

Bekijk ons aanbod in de winkel, we adviseren je graag!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
10:00
gesloten

17:00
17:00
17:00
17:00
16:00

Jouw Decokay