25 maart 2020

In weer en wind... de tuin in!

In weer en wind... de tuin in!

Ben jij een binnen- of een buitenmens? Of hang je er het liefst tussenin? Een huiselijke sfeer kun je naar de tuin brengen door je terras gezellig te maken met mooie tuinmeubels, een buitenkleed, sfeervolle verlichting, grote planten in potten en een houthaard. Want waarom zou je het beste van twee werelden niet met elkaar combineren.

Herken je dat? Het gevoel letterlijk en figuurlijk opgesloten te zijn als je niet een paar uur per dag buiten kunt zijn. Dan ben jij waarschijnlijk net als ik een buitenmens. Ik heb de dagelijkse wandelingen in het bos met mijn hond nodig om me prettig te voelen. Het geeft me energie en inspiratie. ‘s Zomers ben ik nog tot laat in de avond in mijn tuin. Liggend in een hangmat of keuvelend met een vriendin op het terras. En in de winter houd ik van een barbecue in mijn buitenkeuken bij de houtkachel, ook in mijn tuin.
 
Eigenlijk neem ik het liefst de knusheid en warmte van binnen mee naar buiten. En dat is goed te doen door fijne beschutte plekjes te creëren in de tuin. Met een terrasoverkapping of een veranda verleng je als het ware je huiskamer. Een haardje, houtkachel of buitenkeuken erbij, een paar lekkere stoelen en dan maar heerlijk genieten van het tuinleven. Maar er is meer.

Wat te denken van een hottub of jacuzzi? De Scandinaviërs wisten al lang dat een warmwaterbad in de frisse buitenlucht goed voor je is, en inmiddels is dat ook tot ons Nederlanders doorgedrongen. Met een glaasje in de hand lekker dobberen en naar de sterrenhemel kijken. Niks mis mee! Wil je het helemaal compleet maken, dan is een buitensauna ook een idee. Er zijn prachtige modellen in allerlei vormen verkrijgbaar. Staat nog gezellig ook. 

Laatst was ik bij iemand die een houten chalet in zijn tuin had geplaatst en er een skihut van had gemaakt. Houten bar, houten meubels met wollen kleden, rijkelijk vloeiende glühwein en een vuurplaats ervoor. Ook leuk!

Omdat ik zoveel buiten in mijn tuin ben, vind ik het belangrijk dat het schilderwerk van mijn huis er goed uitziet. Ik kijk er immers vaak tegenaan. Onlangs heb ik dan ook al het houtwerk opnieuw in de lak laten zetten. Fijn voor het onderhoud van m’n woning maar ook voor de sfeer.

Dat geldt overigens ook voor tuinverlichting. Mooie subtiele buitenverlichting maakt het nog fijner om optimaal van het buitenleven te genieten. Nog zo’n sfeermaker die je steeds vaker tegenkomt: het buitenkleed. Ik vond het aanvankelijk niks. Toch heb ik nu een heel mooie op het oog die mijn ‘tuinkamer’ echt af zou maken. Dat wordt dus de volgende aanwinst.

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
10:00
gesloten

17:00
17:00
17:00
17:00
16:00

Jouw Decokay